Image

Taxatie

Taxatie van gebouwen


B'COVER taxatie

Statuten van appartementsgebouwen leggen de verplichting op om gebouwen in nieuwwaarde te verzekeren. Dit betekent dat de verzekerde waarde van het gebouw moet overeenstemmen met de kostprijs voor de wederopbouw in nieuwe staat, inclusief het ereloon van de architecten en studiediensten.

Volgens art. A4 van de algemene voorwaarden Woning Premium, moeten de verzekerde bedragen onder de verantwoordelijkheid van de verzekeringsnemer worden vastgelegd.

 
 

B'Cover by Baloise biedt u de mogelijkheid
om de te verzekeren waarde gratis te laten bepalen:

Gebouwen met een verzekerde waarde tot maximaal € 10.000.000 (ABEX 906):

  • Een producent met een taxatievolmacht kan de gebouwen gratis taxeren door middel van ons taxatierooster. Op basis daarvan verleent de verzekeraar een onbeperkte dekking voor de verzekerde waarde van het gebouw, inclusief een dekking voor de privatieve of gemeenschappelijke verfraaiingen.
  • Als de verzekeringnemer (vereniging van mede-eigenaars) of zijn vertegenwoordiger (syndicus) een officieel taxatierapport wenst, dan is B'Cover by Baloise bereid om een externe taxatiefirma in te schakelen. B'Cover by Baloise komt voor 50 % tussen in de taxatiekosten. De overige 50 % blijft voor rekening van de verzekeringnemer.

Gebouwen met een verzekerde waarde van meer dan € 10.000.000 (ABEX 906):

  • B'Cover by Baloise schakelt een externe taxatiefirma in en neemt de kosten volledig voor haar rekening.