B’COVER Construct, een unieke verzekering voor de uitvoering van renovatie- of inrichtingswerken in een appartementsgebouwen in mede-eigendom.

De nood aan renovatiewerken in een appartementsgebouw in mede-eigendom is steeds vaker een realiteit waarmee rekening gehouden moet worden. Het is belangrijk dat u als bouwheer (VME) niet afhankelijk bent van een verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s (ABR) die is afgesloten door een andere partij zoals de aannemer. U heeft dan namelijk geen zicht op de verzekerde partijen, de vrijstellingen die van toepassing zijn, de omvang van de dekkingen…

Waarom is deze verzekering een must bij het organiseren van werken in een VME?
•Schade ten gevolge van werken is uitgesloten in de brandverzekering!
•Enerzijds biedt deze verzekering een bescherming voor uw investering door de vergoeding van alle materiële schade aan de werken zelf en materiële schade aan het volledige gebouw ten gevolge van deze werken (ongeacht of het over privatieve of gemeenschappelijke delen gaat).
Door een storm waait een deel van het dak dat gerenoveerd wordt weg.
Bij het renoveren van de inkomhal worden er krassen gemaakt op de nieuwe glazen inkomdeur. Het is niet duidelijk welk van de partijen op de werf dit veroorzaakt heeft.
•Anderzijds worden de aansprakelijkheden naar aanleiding van de werken verzekerd
De VME wordt naar aanleiding van een gevelrenovatie aangesproken voor schade aan de gevel van het buurgebouw op basis van art. 544 BW

Ook mede-eigenaars kunnen renovatie- of inrichtingswerken uitvoeren. Tijdens dergelijke werken kan er niet alleen schade ontstaan aan de werken zelf en delen van het betrokken appartement die geen deel uitmaken van de werken maar ook aan gemeenschappelijke delen en de omliggende appartementen of handelspanden. Ook voor deze werken kan de verzekering bcover Construct afgesloten worden.
Tijdens renovatiewerken in een keuken wordt een waterleiding geraakt. Er is schade aan de vloer van de woonkamer van het betrokken appartement. Ook het plafond van de onderbuur blijkt beschadigd.

De polis bcover Construct voorziet standaard de meest uitgebreide dekkingen zodat u niet geconfronteerd wordt met technisch moeilijke keuzes.

Voor meer info kan u terecht bij een partnermakelaar van bcover in uw regio of op https://bcover.be/bcover-construct/

Deel dit bericht via