Nieuwe wet mede-eigendom

Nieuwe wet mede-eigendom

Geachte lezer,

Op 28/6/2010 verscheen in het Belgisch Staatsblad een nieuwe wet op gedwongen mede-eigendom. Deze wet treedt in werking op 01 september 2010.

Ook op verzekeringsvlak heeft deze wet een aantal belangrijke gevolgen!

De raad van mede-eigendom wordt een verplicht orgaan voor een gebouw of groep van gebouwen bestaande uit minimum 20 kavels met uitzondering van de kelders, garages en parkeerplaatsen. De raad van mede-eigendom bestaat enkel uit mede-eigenaars die expliciete opdrachten of delegaties kunnen krijgen (B.S. 28.06.2010 Ed.2 N.2010-2176 Art. 9).

Elke mede-eigendom dient jaarlijks een commissaris van de rekeningen aan te duiden, die al dan niet mede-eigenaar is en wiens verplichtingen en bevoegdheden bij het reglement van mede-eigendom worden bepaald (B.S. 28.06.2010 Ed.2 N.2010-2176 Art.10).

Elke syndicus dient een aansprakelijkheidsverzekering aan te gaan die de uitoefening van zijn taak dekt (B.S. 28.06.2010 Ed.2 N.2010-2176 Art.8 L) 10°). Elke syndicus dient dus zijn contractuele en extra-contractuele aansprakelijkheid te verzekeren, in geval van een interne syndicus (mede-eigenaar) dient deze verzekering afgesloten te worden op kosten van de vereniging van mede-eigenaars.

Hoe kunnen de leden van de raad van mede-eigendom en de commissaris van de rekeningen hun aansprakelijkheid verzekeren?

Hoe kan een interne syndicus een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

bcover Building biedt als enige op de Belgische markt een concrete oplossing via de waarborgen :

bcover Liability voor de extra-contractuele aansprakelijkheid van de Vereniging van Mede-eigenaars, de individuele mede-eigenaars, de raad van mede-eigendom, de syndicus, de huisbewaarder, de commissaris van de rekeningen en alle aangestelden.

bcover Profession voor de contractuele aansprakelijkheid van de syndicus, de raad van mede-eigendom en de commissaris van de rekeningen of bcover Profession compact voor de contractuele aansprakelijkheid van enkel de raad van mede-eigendom en de commissaris van de rekeningen (indien het gebouw beheerd wordt door een professionele externe syndicus).

De bcover Building polis biedt u de perfecte verzekeringsoplossing conform alle wettelijke en statutaire verplichtingen!

Bereken snel en eenvoudig een online offerte via onze website www.bcover.be

Deel dit bericht via